Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga képzés

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy az ezen az oldalon szereplő valamennyi információ, finanszírozási koncepció kizárólag azon jelentkezőkre (és résztvevőkre) érvényes, akik a Szent Gergely kötelékében kezdik meg tanulmányaikat. Azon jelentkezők, akik a Miskolci Egyetemre nyújtják be képzésre vonatkozó kérelmüket, az Egyetem által kínált finanszírozás mellett vehetnek részt a programban – ők a Szent Gergely Népfőiskola által biztosított kedvezményes lehetőséget nem tudják igénybe venni.

Intézményünk által szervezett program kétszintű:

-          Első szakasz a Szent Gergely Népfőiskola kötelékében,

-          Második szakasz a Miskolci Egyetem – BTK, Tanárképző Intézet közreműködésével.

Az első szakasz az Intézményvezető továbbképzés (Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga - alapozó képzési program) kereteiben történik, amely akkreditált továbbképzésnek minősül 23/180/2015 akkreditációs számon. (2020.06.19.-ig érvényes). Ezt a képzést a Miskolci Egyetem befogadja és elismeri, ezáltal csupán további két félév teljesítendő a pedagógus szakvizsga megszerzéséhez. A második szakasz az Egyetem közreműködésével valósul meg, így a pedagógus szakvizsgát az Egyetem állítja ki.

Összefoglalva a 4 féléves képzés első két félévét a Szent Gergely Népfőiskolán lehet teljesíteni egy akkreditált továbbképzés teljesítésével, míg a fennmaradó, további két félévet a Miskolci Egyetemen (a Szent Gergely Népfőiskolán teljesített tanulmányok elfogadásával, a képzésen szerzett kreditek elismerésével). Így áll össze a négy félév. A második félévet követően (sikeres teljesítés esetén) automatikusan folytatják tanulmányaikat a partnerintézmény kötelékében.

A program szakmai vezetői:

A Szent Gergely Népfőiskola részéről:

Dr. Danyi Gyula PhD. egyetemi docens, főigazgató

 

Miskolci Egyetem Tanárképző Intézet részéről:

Dr. Ugrai János PhD. egyetemi docens, főigazgató

 

Tájékoztató az első szakaszról

Tájékoztató a második szakaszról

Általános tájékoztató a partnerségben megvalósuló programról

A képzés teljes tanmenete (1. és 2. szakasz)

Fontos tudnivalók a szervezésről, lebonyolításról

A ME – BTK, Tanárképző Intézet támogató nyilatkozata

Az első szakasz akkreditációjának határozata 1. oldal   2. oldal

 

Vissza az előző oldalra